Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo пуска заместник на 159 през 2011 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оффф.....аман.Била Ви разочаровала била приличала на усмихнато Пежо и т.н.Сигурно така са говорили и преди да излезе 159 и 156 няколко години преди пускането им.Уви това е кола която аз лично ще мога да си позволя сигурно когато стане 2021 г. но пък ако наистина изглежда така ще си я купя с голям кеф независимо дали приличала на усмихнато пежо или намръщено ауди и т.н.На мен си ми прилича като иновация на Алфа и това е.Надявам се скоро да мога да станат по достъпни.Инъче такива работи за изневери на алфата и че били разочаровали феновете.........ами който не ги харесва да не ги кара.Ще загуби едни фенове ще спечели други.Мен ме кефи дизайна и дано наиситна да излезе с този фейс и с някой скандален дизелов двигател с разход около 10 градско и около 300 коня
    Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
    Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

• Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
      Парадоксалното е че точно 159 не предлага почти никакъв напредък в дизайна спрямо 156 FL. Не веднъж съм паркирал мойта до 159. Изглеждат като мъжкото и женското на едно и също животно. 156 по-малка, по-финна, а 159 по-мускулеста.

[ATTACH]63084[/ATTACH]

[ATTACH]63085[/ATTACH]

Който се е занимавал с дизайн, знае че оригиналните форми винаги за за сметка на функционалността и практичността. (собствениците на GTV ще ме разберат най-добре). Високата и тумбеста предница на Жулиета е продиктувана от изискването за безопасност на пешеходците. Тя има 23 точки. Мисля има само 2-3 коли с по-добри показатели. За сравнение 159 има 9, а Мито 18. Така че коли с предници като на 159 няма как да се случат в съвременото автомобилостроене. Да не говорим, че 159 има влошено възд. съпротивление заради дизайна и от там малко по-висок разход. Много от нас ще кажат е**м ти и пешеходците искаме готини коли, е**м ти еко нормите искаме си V6 Busso. Обаче от ФИАТ казват е**м ти и алфистите трябва да продадем 500 хил. коли до 2014г. Така че нагаждайте съм към новото. Колите ще става все повече като електронни игри, все по-унисекс, все по уни-континентални. Защото ако днес им трябват 500хил. след 5г ще им трябват 800хил. за да отцелеят на пазара.
      ПП. Отплеснах се темата беше за Джулия.
      Може да си се отплеснал, ама както винаги, твоето мнение е едно от най-добрите по въпроса!
      Напълно споделям, особено за практичността на GTV
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
        Оффф.....аман.Била Ви разочаровала била приличала на усмихнато Пежо и т.н.Сигурно така са говорили и преди да излезе 159 и 156 няколко години преди пускането им.Уви това е кола която аз лично ще мога да си позволя сигурно когато стане 2021 г. но пък ако наистина изглежда така ще си я купя с голям кеф независимо дали приличала на усмихнато пежо или намръщено ауди и т.н.На мен си ми прилича като иновация на Алфа и това е.Надявам се скоро да мога да станат по достъпни.Инъче такива работи за изневери на алфата и че били разочаровали феновете.........ами който не ги харесва да не ги кара.Ще загуби едни фенове ще спечели други.Мен ме кефи дизайна и дано наиситна да излезе с този фейс и с някой скандален дизелов двигател с разход около 10 градско и около 300 коня
        Само дето ако се поразровиш ще научиш много интересни факти около излизането на 159-ката. Модела, който дава формите на този автомобил е Брера и е показана като концепция на Бертоне за Алфа Ромео, без да има планове за серийно произвеждане. Още тогава Чентро стиле имат готов дизайн тип Мито за новите си модели. Концепцията на Бреба се приема толкова добре от фенове и журналисти, че компанияте решава да я прави серийно, за да отговори на очакването. И от там се ебава майката на цялата дизайнерска концепция на марката.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Парадоксалното е че точно 159 не предлага почти никакъв напредък в дизайна спрямо 156 FL. Не веднъж съм паркирал мойта до 159. Изглеждат като мъжкото и женското на едно и също животно. 156 по-малка, по-финна, а 159 по-мускулеста.

[ATTACH]63084[/ATTACH]

[ATTACH]63085[/ATTACH]

Който се е занимавал с дизайн, знае че оригиналните форми винаги за за сметка на функционалността и практичността. (собствениците на GTV ще ме разберат най-добре). Високата и тумбеста предница на Жулиета е продиктувана от изискването за безопасност на пешеходците. Тя има 23 точки. Мисля има само 2-3 коли с по-добри показатели. За сравнение 159 има 9, а Мито 18. Така че коли с предници като на 159 няма как да се случат в съвременото автомобилостроене. Да не говорим, че 159 има влошено възд. съпротивление заради дизайна и от там малко по-висок разход. Много от нас ще кажат е**м ти и пешеходците искаме готини коли, е**м ти еко нормите искаме си V6 Busso. Обаче от ФИАТ казват е**м ти и алфистите трябва да продадем 500 хил. коли до 2014г. Така че нагаждайте съм към новото. Колите ще става все повече като електронни игри, все по-унисекс, все по уни-континентални. Защото ако днес им трябват 500хил. след 5г ще им трябват 800хил. за да отцелеят на пазара.
          ПП. Отплеснах се темата беше за Джулия.
          Е..м ти продажбите и новите коли, че си карам 155-цата!
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• ...
            Last edited by pooh; d.m.y г., 12:05.

Comment

Малко да доразвия офтопика...Годината е 2000. Андреас Запатинас току що е заменил Валтер ДеСилава на шеф-дизайнерския пост в Алфа. Алфа има намерение да разработи спортна кола, чиято стилистика да е базирана на легендите на марката от 50-те. Започва разработването на концепцията Sportiva Evoluta.
              Тоава са скици на Запатинас и снимки от разработването на макета.

През 2002 концепцията е готава да бъде показана в Женева. Обаче Джуиджаро има досто силно лоби в Алфа и успява да ги убеди да отложата презентацията за да не засенчат неговата Брера. Така Запатинас се обижда на Алфа(ФИАТ) и напуска и оставя Волфганг Егер да доразвие концепцията, която е представена година и половина по-късно през 2003 под името 8с competizione. Нататък историята я знаете.
              Pooh, за мен винаги е удоволствие да чета твоите комнентари.
              А сега по темата "8С" е с много приятен и хармоничен дизайн- една от най- красивите Алфи правени някога, но отита стилистиката и да бъде използвана във съвсем друг тип автомобили, като "Мito" i "Julieta" според мен е доста нескопосан.
              Що се отнася до 159 и 156. Намирам за уместно сравнението с "мъжкото и женско начало" и съм съгласен, че 159 е продължение на линията следвана от предходния модел. Наистина уникален седан рязко разграничаващ се от всичко останало, но за съжаление със неубедителен пазарен дял, което не веднъж сме дискутирали тук, не се дължи на дизайна на автомобила, а на слабостите на техниката, с която е съоръжен. Та ми се струва, че "Фиат" подхождат грешно търсейки пазарните неуспехи на "Алфа" в дизаина. Всичко се крие в тяхната неадекватна маркетингова и инженерна политика. Няма как една марка да е успешна, когато автомобилите и не са нито спортни, нито практични, нито ефтини, а моделите се подменят на 10 години веднъж..... Е какво са тогава??? Според мен марката не излъчва ясни послания, както към феновете така и към новите бъдещи клиенти??? Спортно ориентирани ли ще бъдат новите модели? Практични с ниски експлатационни разходи ли? Луксозни? Какво???
              Това за мен това е истинският проблем. Липсата на средносрочна и дългосрочна концепция за развитие....
              Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

• Добре,добре. Нека съм обективен.До скоро ( преди да излезе Жулиета) яко мрънкахме ,че няма нови алфиии,че няма заместници ,че не сме актуални и пр.Сега има нови и както е тръгнало до 2014 ще имаме и сувове в C и D сегмента. И са актуални. Донякъде. Но пък са надеждни.Със сигурност. И има много иновации.Като цяло картинката е положителна.Марката се развива. Аз съм готов да си отрежа глават а,а ко някой нов модел се хареса на 100% пт всичк във форума. Т'ва е утопия. Та целия анонс ми бе нужен да кажа да гледате цялата картинка,а именно че нещо се случва. Нека напомня ,че до миналата година имаше статии от сорта " Мрачно бъдеще за Алфа" ," Кой ще спаси Алфа" и др. Та предпочитам тая жуилия, отколкото нищо. Да не говорим ,че колицата е яка. Кефи ме. Уникална е и няма друга такава. каквото и да кажете за дизайна. Нима това не е същността на Алфа?
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Прав си...прав си ама не точно... Щото и в правителството "нещо се случва" ама пак нищо не се случва...Та и тука малко същата работа. Това за алфа си бяха як журналистически спекулации за да може да падне цената на марката, и както всичк и разбраха цена й не падна и все видя, че марката има стойност....

Хората които трябва да се взискателни сме ТОЧНО НИЕ-ФЕНОВЕТЕ, така че намирам за напълно уместни всички коментари написани по темата за момента.... Редно е да изрязяваме своите желания, воля и критики, иии колкото повече толкова по-добре...Пък и Пух даде страхотен пример с Джуджаро и това как феновете могат да повлияят на марката...

И на края да не съм съвсем ОФФ, на мен 159 ми харесва много...Смятам че Жужа няма да е толкова грозна колкото всички си мислят и силно се надявам да пожъне по-големи успехи и наистина да изтегли марката напред...
                  Last edited by VFTI; d.m.y г., 22:08. Основание: Кривопис..
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

• Джулиета не избщо грозена и е от автомобилите които се отличават на пътя . Тук вече идва едно може би ново поколение на алфа чиийто автомобили ще са малко по-масови и по-функционални , да се надяваме и по-надеждни .
                    А сравнението за дивото животно е много правилно защото въпреки добрият си дизайн 159 има много общо с предшественика си , който не е по-малко красив автомобил . Всичко би било прекрасно само , че за да има продажби разликата в годините на производство не трябва да е повече от 4-5 години . А в случаят е 8 годинки . Все пак да надграждаш толкова дълго време 1на къща не е превина политика поне според мен .
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

• От къде почнахме, къде отидохме.

Острия дизайн е пожертван в гонитба на надеждност и сигурност, не го ли проумявате?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        От къде почнахме, къде отидохме.

Острия дизайн е пожертван в гонитба на надеждност и сигурност, не го ли проумявате?
                        Не не го проумявам, защото продажбите на ферарита, ламбота, СЛР, лотуси, корвети, двуврати роудстъри и какви ли не още нисички и антипешеходни автомобили си растът...така че не смятам че това е оправдание... И жужа е с много висока предница...ужасно прекалено висока предница...Дори смятам, че всички автомобили които са конкурениция на Жужа са по-нисички погледнато отпред, а някои и дори по-агресивни и с по-ниска линия...

Иначе аз искам колата от типа на новия рено меган..истински хот хеч..нисък, агресивен, двуврат...Уви няма да пуснат такава алфа..
                        by RUBIG service

Comment

• За сравнението на хеч с Ферари няма и да коментирам

Иначе аз искам заместник на Кросвагон... ама нема, поне не докато МиТо и Жулиета не направят достатъчно продажби, че да убедят ония с парите, че си струва да се инвестира в хот хечове или градски сувове/кросовъри.
                          Мегана е просто надстройка на съществуващ модел... на кой модел да е надстройка имиджовия хот хеч на Алфа (Фиат)?
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                            Не не го проумявам, защото продажбите на ферарита, ламбота, СЛР, лотуси, корвети, двуврати роудстъри и какви ли не още нисички и антипешеходни автомобили си растът...така че не смятам че това е оправдание... И жужа е с много висока предница...ужасно прекалено висока предница...Дори смятам, че всички автомобили които са конкурениция на Жужа са по-нисички погледнато отпред, а някои и дори по-агресивни и с по-ниска линия...

Иначе аз искам колата от типа на новия рено меган..истински хот хеч..нисък, агресивен, двуврат...Уви няма да пуснат такава алфа..
                            Брат ми Мегана е готин,но вътре е евтин,155-цата не е толкова евтина вътре,а и предницата малкоооо-мен лично Клиото повече ме кефи.
                            Alfa 155 1.7,1.8 ex
                            Alfa 166 2.4 3 ex
                            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Парадоксалното е че точно 159 не предлага почти никакъв напредък в дизайна спрямо 156 FL...
                              Който се е занимавал с дизайн, знае че оригиналните форми винаги за за сметка на функционалността и практичността....
                              Pooh мисля, че ви го обясни достатъчно ясно - тия форми в момента са продиктувани от функцията. А в тоя сегмент функцията продава.
                              И в темата за Жулиета сме го коментирали - просто автомобилостроенето се е променило и не можеш да очакваш автомобилите да изглеждат като преди 20 или 10 години. В момента се търсят други ефекти, а това налага други основни концепции в дизайна на колите. От там нататък всяка марка си ги интерпретира така, че да ги напасне със стила си, доколкото е възможно. И не знам защо е толкова трудно да се проумее тва Разбирам някой да е пуснал няква кола през 2010 дето прилича на 145 или на 156, да се оплакваме, ама просто такива коли вече няма

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              Не не го проумявам, защото продажбите на ферарита, ламбота, СЛР, лотуси, корвети, двуврати роудстъри и какви ли не още нисички и антипешеходни автомобили си растът...така че не смятам че това е оправдание...

От тебе пък такова абсурдно изкаване не съм очаквал Те може да са с по-ниски предници, ама са и с по-ниски оценки за безопасност А сравненито с фераритата... сеа как да ти кажа, че тия дето си купуват ферарита и ламборджинита им е на оная работа за теста за безопасност на NCAP, ама хората които си купуват "small family car" ги гледат тия работи. Напълно различни са моделите на поведение на тия два типа купувачи... и причините поради които купуват са различни За да продадеш една чисто спортна кола е достатъчно само да е красива и да е бърза и нищо друго не и трябва. Никой не я гледа от никаква практична гледна точка, щото си е купува само да я паркира на някви модни дестинации и да го зяпат мацките Но когато искаш да продадеш кола която е смесена между спортна и практична, ежедневна кола става мааалко по-сложно и се намесват повече фактори

А Мегана е хубава кола, спортна е, ама изглежда евтина наистина. И не е хот хеч. Последните хот хеч модели са може би до средата на 90-те. Между колите които са пускани след това на пазара не мисля, че има такава която може да се нарече хот хеч, просто в съвременното автомобилостроене няма място за такива коли И не му е толкова чак ниска предницата на тоз прословут меган

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                              Брат ми Мегана е готин,но вътре е евтин,155-цата не е толкова евтина вътре,а и предницата малкоооо-мен лично Клиото повече ме кефи.
                              Верно е готина, и аз я харесвам. Ама и верно си личи евтенийката вътре
                              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 01:55.
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Окей....семейна кола...Ама защо ли си мисля, че семейна кола НЕ Е ЖУЛИЕТА...Семейна кола ми се струва седан или комби...Иии до колкото се сещам всеки от нас таргетира колата близо до БМВ 1ва серия(и малко по-премиум)... Ами да направим едно проучване колко от клиентите на БМВ 1ва серия ги интересува че тяхната кола има **точки за пешеходците?...

В крайна сметка Жужа е за?
                                - жените с много грим?!
                                - за мъжете които търсят удоволствие от шофирането
                                - за семействата с 2 кучета и 2 деца които искат 5звезди
                                - или е просто една скъпа кола в този клас и не точно нещо?!?

Другото е...Колко от вас се интересуват от показателите за тази кола точно за безопасността на пешеходците? ДА сигурно 90% ви интересува да е с 5 звезди, ама едва ли и 1% гледа какви са точните показатели на колата за конкретните зони на безопасност...

Пак другото...Ние феновете масова кола ли искаме, че опрадаваме това че изглежда като джипка или всички ние търсим една уникална алфа със собствено излъчване и дух???

Тааа нека никой не ме разбира погрешно! Хубаво има изисквания...окей такова ще е бъдещето, но смятам че въпреки това дизайнерите и инижинерчетата можеха да вложат малко повече в тази кола и нейната агресия....НАй малкото да е с толкова висока и вирната муцуна... Струва ми се че малко се оптиваме да изпреварим изискваниятата...

Дадох рено меган и други двувратки, като евтини коли които имат доста по-ниска и агресивна линия спрямо Жулиета...Не говорим за пластмаси и т.н. пък и меган РС изобщо няма да е с пластмаса вътре...

Да и аз се изкефих на Жужа след като я покарах, ама колата все още е много неопределена...

И пак казвам, ние Алфистите трябва да си искаме...и нищо не пречи да критикуваме и да искаме нещо повече

П.П ...автомобилите от сегмента СУВ и ДЖП...по-безопасни ли са за пешеходците?...да не забравяме огромния им ръст в продажбите

П.П2 ...изводите за един пазар всеки може да си направи като гледа конкуренцията как се развива...

П.П3... Харесвам ниски злобни 2вратки...Ако утре ми паднат 45к лв. каква алфа да си купя?...Има астра, има меган, има лагуна купе, има Широко VW...форд,бмв, хонда, мазда и т.н. и т.н. ама не и алфа...Защо? Те това не проумявам...тоя сегмент си е силен...Незнам...явно аз имам странни изисквания...или ми се искат неща, които няма да станат...

ЕДИТ: малей това мнение било в темата за 159 май ще е добре всички да бъдат преместени в темата за жужа, че всички много сме се отплеснали Да ни извинят модераторите
                                Attached Files
                                Last edited by VFTI; d.m.y г., 12:04.
                                by RUBIG service

Comment

Working...
                                X